A rosacea kezelése

A rosacea kezelése összetett feladat. A látható tünetek enyhítése, megszüntetése mellett rendkívül fontos  a kiváltó okokra is odafigyelni. Ha ismerjük, akkor tudatosan elkerülhetjük ezeket az irritáló tényezőket, megelőzve az arc belobbanását, kivörösödését, és a betegség további romlását.

Teljes offenzíva!

Próbáljunk meg  minden eszközt bevetni a tünetek megszüntetése érdekében:

  • Változtassunk az életmódunkon!
  • Figyeljünk a szükséges diétára!
  • Igyekezzünk feloldani a bennünket érő stresszt!
  • Keressünk fel bőrgyógyászt a betegség diagnosztizálására!
  • Alkalmazzuk a betegség stádiumának megfelelő kezelési módszereket!

A rosacea szembetűnő jeleinek és kellemetlen tüneteinek kezeléséhez elengedhetetlen a speciális gyógykozmetikumok használata. Ezek segítenek abban, hogy megnyugodjon illetve folyamatosan nyugalomban maradjon az arcbőr. Tapasztalt rosaceások már biztosan tudják, hogy minden, az arccal érintkező szert nagy-nagy körültekintéssel kell kiválasztani. A kipróbált és hatásosnak talált gyógykozmetikumokról itt talál részletes információkat.
Fontos: a rosaceában szenvedő férfiaknak még inkább szükségük van ezekre a kezelésekre a borotválkozás és férfiakra jellemző súlyosabb bőrelváltozások miatt!

A fentiek részletezése során az ide vonatkozó információk közül elsősorban azokat gyűjtöttem össze, amelyeket a rosacea több éves kezelése során „saját bőrömön” is tapasztaltam, és a témakör az Önök segítségével folyamatos bővítés alatt áll.