Rosacea kezelése – gyógykozmetikumokkal

A rosaceás arc állandó kezelést és odafigyelést igényel. Védeni kell a környezet károsító hatásaitól, változtatni kell azokon a szokásokon, amelyek kiváltják, erősítik a rosacea tüneteit, ki kell alakítani a megfelelő életmódot és étrendet.

A szép és tünetmentes arcbőr eléréséhez  további arcápolásra is szükség van, és ebben nyújt segítséget  a speciális, rosaceás betegek részére kifejlesztett amerikai Rosacea Care gyógykozmetikum-család. Természetes összetevőivel a rosaceás arcbőr minden igényének megfelel: nyugtató hatásúak, enyhítik az arcégést és a bőrpírt, eredményesen csökkentik a gyulladást,  és hidratálnak.  A gyógykozmetikumok, valamint a megfelelő életmód és diéta betartásával újra megnyugtatható az arcbőr,  és elkerülhetők a külső és belső hatásokra adott túlzott válaszreakciók (arcégés, arcbőr feszülése. belobbanás stb.).

Mások és saját tapasztalataim alapján ezek a készítmények igen hatékonyak és elengedhetetlenek a rosacea kezelésében, ezért bátran javaslom a kipróbálását a rosaceában szenvedőknek. Nőknek és férfiaknak egyaránt.

A mindennapos, reggeli és esti arckezelés unalmas procedúrának tűnhet, de ennek köszönhetően javulhat az arcbőr, csökkenhetnek a tünetek. A Rosacea Care készítmények anyaguknak és összetételüknek köszönhetően az arcbőrön nem láthatók, így férfiak és nők is nyugodtan használhatják. Az Anti Redness és a Matt púder, valamint a többféle árnyalatú Púderalapozók tökéletesen elfedik a vörös bőrfelületet és a bőrhibákat, és mindemellett természetesnek hatnak, így láthatatlan maradnak az arcbőrön.

Az arcápolás menete

– Első lépés az arctisztítás, a szennyeződések és a smink eltávolítása. A  Rosacea Care Ultralágy vagy a Zablisztes  arctisztítóval mindkettő könnyedén eltávolítható, ráadásul még samponként is használhatók. A Zablisztes arclemosó az elhalt hámsejteket is eltávolítja.
– Ha szükséges, ezután lehet felvinni az orvos által felírt vényköteles kenőcsöt (pl. metronidazol hatóanyagú Rosex-et stb.). Az összes Rosacea Care  gyógykozmetikum valamennyi forgalomban lévő, a rosacea kezelésében szokványos és elfogadott gyógyszertári készítménnyel jól kombinálható.
– Majd következik az arcbőr nyugtatása, fertőtlenítése és hidratálása, amelyekre a rosaceás bőr esetén reggel-este szükség van. Ezt segíti a Szérum, a Nyugtató krém és a Hidratáló krém egymást követő alkalmazása.
– A szem körüli tünetek kezelésére szolgál a Szemkrém, amely ránctalanító hatással is rendelkezik. A hűsítő Arcmaszk pedig csökkenti az égő érzést, hűti, nyugtatja az arcbőrt.
– A káros napsugarakról nyáron, de még az őszi-téli hónapokban sem szabad megfeledkezni, így ha várhatóan több időt töltünk a szabadban , akkor  Fényvédő felvitele a következő lépés.
– Az utolsó lépés – ha szükséges – a kiválóan fedő Púderalapozó felvitele.
– Az éjszakai hidratálásra ajánlott az Éjszakai krém, amely nyugtató hatása mellett kellemesen pihenteti és regenerálja az arcbőrt.

Tekintse meg a Rosacea Care készítményeket, amelyek számomra „csodaszerek”, hiszen ezek alkalmazása tette lehetővé, hogy abból a nagyon rossz állapotból, amely a többféle típusú orvosi kezelés ellenére sem javult, eljussak a hosszú évek óta tartó teljes tünetmentesig. Amennyiben bármi kérdése lenne az elérhetőségeket ide kattintva találja.

Fontos:  A rosaceában szenvedő arc rendkívül érzékeny, ezért bármilyen készítményt próbál ki, azt mindig csak egyenként és az arc kis területén ajánlott elkezdeni. Legalább két napon át kell alkalmazni, hogy el tudja dönteni, hogy valóban eredményes-e a használata.

Csak olyan készítményeket vigyen fel arcbőrére, amelynek minden összetevője ismert Ön előtt, mivel – a jó szándék ellenére – esetenként olyan termékeket is ajánlanak erre a problémára, amelyek kifejezetten káros alkotórészeket is (pl. szteroid, alkohol, sav, erős tartósítószer, színezékek stb.) tartalmazhatnak, és javulás helyett tovább ronthatják a beteg arcbőr állapotát.