Arcápolás – gyógykozmetikumokkal

A rosaceás arc állandó kezelést és odafigyelést igényel. Védeni kell a környezet károsító hatásaitól, változtatni kell azokon a szokásokon, amelyek erősíthetik a rosaceás tüneteket, ki kell alakítani a megfelelő életmódot és étrendet.

Mindezek kiegészítésére szolgál egy speciális, a rosaceás betegek részére kifejlesztett amerikai gyógykozmetikum-család. Természetes összetevőivel a rosaceás arcbőr minden igényének megfelel: nyugtató hatásúak, enyhítik az arcégést és a vörösséget, csökkentik a gyulladást és hidratálnak. A Cosmederm tartalmú Nyugtató spray egyedülálló módon blokkolja az arc C-idegvégződéseit, amelyek a külső és belső hatásokra adott túlzott válaszreakciókért (arcégés, arcbőr feszülése. kipirulás stb.) felelősek.

Mások és saját tapasztalataim alapján ezek a készítmények igen hatékonyak és elengedhetetlenek a rosacea kezelésében, ezért bátran javaslom a kipróbálását a rosaceában szenvedőknek. Nőknek és férfiaknak egyaránt.

A mindennapos, reggeli és esti arckezelés unalmas procedúrának tűnhet, de ennek köszönhetően javulhat az arcbőr, csökkenhetnek a tünetek. A Rosacea Care készítmények konzisztenciájuknak és összetételüknek köszönhetően az arcbőrön nem láthatók, tehát férfiak és nők egyaránt nyugodtan használhatják. Az Anti Redness és a Matt púder, valamint a többféle árnyalatú Púderalapozók tökéletesen elfedik a vörös bőrfelületet és a bőrhibákat, és mindemellett természetesnek hatnak, így láthatatlan maradnak az arcbőrön.

Az arcápolás menete

– Első lépés az arctisztítás, a szennyeződések és a smink eltávolítása. A  Rosacea Care Ultralágy vagy a Zablisztes  arctisztítóval mindkettő könnyedén eltávolítható, ráadásul még samponként is használhatók. A Zablisztes arclemosó az elhalt hámsejteket is eltávolítja.
– Ha szükséges, ezután lehet felvinni az orvos által felírt vényköteles kenőcsöt (pl. metronidazol hatóanyagú Rosex-et stb.). Az összes Rosacea Care  gyógykozmetikum valamennyi forgalomban lévő, a rosacea kezelésében szokványos és elfogadott gyógyszertári készítménnyel jól kombinálható.
– Majd következik az arcbőr nyugtatása, fertőtlenítése és hidratálása, amelyekre a rosaceás bőr esetén reggel-este szükség van. Ezt segíti a Szérum, a Nyugtató arcápoló vagy szárazabb bőrre a Hidratáló (illetve az Éjszakai krém) egymást követő alkalmazása.
– A kezelés kiegészíthető a Szemkrémmel, illetve a hűsítő Arcmaszk az égő arcbőr megnyugtatásában segít.
– A káros napsugarakról nyáron, de még az őszi-téli hónapokban sem szabad megfeledkezni, így a Fényvédő felvitele a következő lépés.
– Az utolsó lépés – ha szükséges – a kiválóan fedő Púderalapozó felvitele az arcbőrre.
– Az éjszakai hidratálásra és regenerálásra ajánlott az Éjszakai krém, amely nyugtató hatása mellett kellemesen pihenteti és regenerálja az arcbőrt.
– A Csillapító spray az olyan esetekben nyújt azonnali segítséget, amikor pl. egy megerőltető torna, nehéz fizikai munka, erős szél, túl hideg – túl meleg hőmérséklet vagy száraz levegő miatt váratlanul kivörösödik és égni kezd az arcbőr. Ilyen eset férfiaknál pl. a borotválkozás utáni arcégés is. A hatóanyagainak köszönhetően a spray azonnal csökkenti a vörösséget, megszünteti az arcégést és a bőr feszítő érzését. Bármikor, naponta többször is használható, és hatásos arckrémen és sminken keresztül is.
Tekintse meg a készítményeket, amelyek számomra „csodaszerek”, hiszen ezek alkalmazása tette lehetővé, hogy abból a nagyon rossz állapotból, amely a többféle típusú orvosi kezelés ellenére sem javult, eljussak a teljes tünetmentesig. Amennyiben további információkra van szüksége, az elérhetőségeket ide kattintva találja.

Fontos:  Bármilyen készítményt próbál ki, azt mindig csak egyenként és az arc kis területén ajánlott elkezdeni. Legalább két napon át kell alkalmazni, hogy el lehessen dönteni, valóban eredményes-e a használata.

Csak olyan készítményeket vigyen fel arcbőrére, amelynek minden összetevője ismert Ön előtt, mivel – a jó szándék ellenére – esetenként olyan termékeket is ajánlanak erre a problémára, amelyek kifejezetten káros alkotórészeket is (pl. szteroid, alkohol, sav, erős tartósítószer, színezékek stb.) tartalmazhatnak, és javulás helyett továbbronthatják a beteg arcbőr állapotát.